Bugun...


Havva Çetinkaya Çetintürk

facebook-paylas
LÖSANTE HASTANESİ VE LÖSEV
Tarih: 31-10-2022 15:42:00 Güncelleme: 31-10-2022 15:42:00


                 

               Dün köprücük kemiklerimin altına yerleştirilmiş olan port  kateterimi temizletmek için Aydın Atatürk Devlet hastanesi Onkoloji sevisine gittim.Artık her geçen gün  onkoloji hastalarının arttığı bir dünyada yaşıyoruz.

               İnsanlar ortak noktaları olan konularda çok çabuk iletişim sağlarlar. Bizim de ortak noktamız kanser, Kimi meme, kimi kolon, kimi akciğer, kimi …. , kimi….diye uzayıp gidiyor.Uzaktan yakından gelmiş anneler, babalar, ya da onları tedaviye getirmiş evlatlar.Herkes salonda yer bulmaya çalışan biri geldiğinde önce tepeden tırnağa bakıyor sonra “geçmiş olsunla başlıyor sohbet , neyin var diye soruyla devam ediyor. “Hikayeler aşağı yukarı aynı“ hiç fark etmemiştim diye başlıyorlar , hasta yakını babasının sürecini anlatırken “ bir gün doktora geldik bir tahlil bir film istediler kansersin dediler.”diyor.Onlar da “ Sen nerde aldın tedavini ? diye bana soruyorlar. Başlıyorum LÖSEV’i  anlatmaya.

              Ben iyilesmiş hastalardanım. LÖSEV iyileşmemde daima yanımdaydı  ?Gözleri parlıyor kader arkadaşlarımın.” Anlat” diyorlar biz de bilelim. “LÖSEV: hematalog Dr. Üstün Ezer tarafından kurulmuş bir vakıf. Bu yıl kasımda 25. Yılını kutlayacağız. Amacı: "Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için..."sloganıyla lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmektir.

             Merak eden bir hasta yakını soruyor: Tedavi için LÖSEV’in  hastanesi var mı ? 

             -Evet, ANKARA’da “iyilik= sağlık” felsefesiyle hizmet veren modern ulusal ve uluslar arası alanda saygın ve lider hastanedir.

  LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi :

https://www.losev.org.tr/v6/Galeri/SS/losante-cocuk-ve-yetiskin-hastanesi-27-526.jpg

Sıram geliyor çağırıyorlar.Kader arkadaşlarımın yanından  ayrılıyorum. Aklımda kalan son cümleleri buraya yazmak istiyorum ve SAĞLIK BAKANIMİZ  DR. FAHRETTİN KOCA’ya sesleniyorum. “ Sayın Bakanım, Biz Kanser hastaları LÖSANTE hastanemize tam ruhsat istiyoruz. Çocuklarımız, geleceğimiz, modern hastanede tedavi görüp diğer çocuklarımız gibi sağlıklı gülüp oynayıp vatana millete yararlı bireyler olsunlar. “   

http://www.losante.com.tr

Port kateterler; kemoterapi, kan transfüzyonu ve tedavi amacıyla tekrarlayıcı damar yolu girişimleri sıkça uygulanan onkoloji hastaları için kliniklerde tercih edilen uygulama. 

 


Bu yazı 1226 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI