Bugun...



Zam yağmuru devam ediyor

Tüketiciler, enflasyonla mücadele kapsamında asgari ücrete ve diğer ücretlere ara zam yapılmasını beklerken, dolaylı vergi ve harçlardaki yüksek oranlı zamlarla boğuşmaya devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 03-07-2024 16:25

Zam yağmuru devam ediyor

 

Akaryakıt sektöründe devam eden zam dalgası, vatandaşları olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Gelen son haberlere göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere LPG'nin (otogaz) litre fiyatına 1 lira 75 kuruş zam gelecek. Ayrıca, 3 Temmuz'da gerçekleşecek ÖTV zamları da benzin ve motorine ek yükler getirecek.

ÖTV'DEKİ ARTIŞ DA ETKİLEYECEK

3 Temmuz'da ÖTV'deki artış da akaryakıt fiyatlarına yansıyacak.

Haziran ayı ÜFE verileriyle birlikte, benzinde 2,06 TL, motorinde 1,93 TL'lik ÖTV artışı bekleniyor. KDV oranındaki yüzde 20'lik artış da eklendiğinde, vergi yükü benzinde 2,47 TL, motorinde 2,32 TL seviyesine çıkacak.

Köprü ve Yollara Zam Geliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Temmuz ayı itibariyle köprü, tünel ve otoyol ücretlerine zam geleceğini önceden duyurdu. Yavuzyılmaz, Osmangazi Köprüsü geçiş ücretinin 1808 liraya dayandığını açıkladı. Hükümetin otoyolları işleten şirketlere ödediği toplam tutarı açıkladı.

Hazine’nin, yap-işlet-devret (YİD) projeleri olan Osmangazi, Çanakkale ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli’nde verilen garantiler nedeniyle sadece ilk 6 ay için işletmeci firmalara 18 milyar 593 milyon TL ödediğini belirten Yavuzyılmaz, "Temmuzda geçiş ücretleri zamlanacak. Yılın sonunda fatura artacak. Hazine bu projeler için bir önceki yıla göre 2 kat fazla ödenek ayırmak durumunda kalıyor" diye konuştu.



Bu haber 84 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI