Bugun...


ZEYNEP TUNÇ

facebook-paylas
Herşeyi Unutmayın
Tarih: 27-09-2024 12:55:00 Güncelleme: 27-09-2024 12:55:00


Tecavüz edilip, canice yakılarak öldürülen Özgecan'ı, 17 saat boyunca darp edilerek öldürülen Gülada'yı, çocuklarının gözü önünde öldürülen Emine'yi, 11 yaşında öz babası tarafından tecavüz edilip, 2 yıl arayla hamile bırakılan çocuğu, amcası ve abisi tarafından tecavüz edilmesine rağmen yırtık olmadığından ceza verilmeyişini, işçi ölümlerine kaza, kadın cinayetlerine fıtrat ve tecavüzlerde tahrik var denildiğini unutmayın...

Sen bir cinsel obje değilsin.Açık giyindiğin için yollu değilsin.Kapalı giyindiğin için yobaz değilsin. Makyaj yaptığın için aranıyor değilsin. Erkeklerin ve hatta hemcinslerinin bu etiketlerine karşı ayakta durmalısın. Sen bir kadınsın ve özelsin.Nasıl olmak istiyorsan öylesin.

Toplumun her kesimi, kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için bir araya gelmeli ve ortak bir çaba göstermelidir. Eğitim, bilinçlendirme, iş birliği ve kadınların güçlenmesi gibi önlemler, kadın cinayetlerinin önlenmesinde etkili bir strateji olabilir. Herkesin kadınların yaşam hakkını savunmak ve bu soruna karşı mücadele etmek için bir rolü vardır ve toplum olarak birlikte hareket ederek bu acı gerçeği değiştirebiliriz.



Bu yazı 119 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI