Bugun...


Asuman Dokuzlu

facebook-paylas
Bir Zamanlar Köylü Milletin Efendisiydi
Tarih: 26-08-2024 17:09:00 Güncelleme: 26-08-2024 17:09:00


Eskiden çiftçiler zengindi. Bir arkadaşımız "babam çiftçi" dedigi zaman bilirdik durumlarının iyi olduğunu sanki bu onlar için bir ayrıcalıktı. Toprağının olması, bir traktörünün olması ve topraktan para kazanması önemli şeydi. İyi para kazanırdı çiftçiler. Herseyin tazesini, iyisini köylüler yerdi. Çünkü onlar ekerdi, toplardı. Dolayısıyla her şeyin tazesini, turfandasını önce onlar tadardı. Çocuklarını özel okullarda okutup evlenen çocuklarına da mutlaka ev, araba satın alırlardı. Zengin oldukları her hallerinden belli olurdu.
    Şimdi çiftçi dendiğinde içim parçalanıyor. Herhalde çiftçiye yapılan eziyet memleketimden başka bir yerde, hiçbir yerde böylesine yapılmıyordur. Hem toprağın olsun ek, dik, uğraş, çabala sonuç, hiçbir fayda göremeden zarar et! Bu çiftçiye reva mıdır? Atatürk ün dediği "köylü milletin efendisidir" sözü tarihe karıştı, önemini kaybetti sayenizde. Gırtlağına dayandı çiftçinin sıkıntı! Siz neyi amaçlıyorsunuz? Baska ülkelerde çiftci ozgurce eylem yapabilirken biz de köylünün kendi traktörüyle protestosuna bile izin verilmiyor. Nasıl duyuracak bu insanlar seslerini? Şimdi de çiftçinin iki sene ekmediği toprağı elinden alacaklarmış öyle mi? Çiftçinin toprağında gözünüz mü var, yoksa ortaklığınız mı? Size ne herkesin toprağından, tarlasından. Ektirmeyen sizsiniz, olmayan tarım politikanız yüzünden. Zaten hiçbir politikanız yok da! 
   Her şey çöktü ülkede, bakalım nereye kadar dayanacak? Köylüyü Çiftçiyi rezil ettiniz ya! Tıpkı emekliyi ettiğiniz gibi, tıpkı yandaş olmayan vatandaşı ettiğiniz gibi, işsiz bıraktığınız bizim çocuklarımız, sıkıntı çeken yandaş olmayanlar. Sizden olanlar iş de buluyor, işsiz de kalmıyor maddi sıkıntı da bilmiyor, çekmiyor bu yüzden halinden ve makarna yemekten memnun. Şikayet etmiyorlar üstelik sizi savunuyorlar NEDEN?
   Siz çiftçinin kıymetini anlayacaksınız da iş işten geçmiş, tarım bitmiş olacak. Çok yakındır zaten vatandaşın çoğu tarım ürünlerine ulaşamıyor sizin umurunuzda da mı?
   Zaten siz de onu söylüyorsunuz ya "aç, fakir kimse yok" gerçekten sizde aç yok, fakir yok. Fakir de, aç da bizlerde işsiz de bizim çocuklarımız! Fakir olduklari her hallerinden belli.

SİZ RAHAT UYUYUN, NASIL OLSA HERKESİN BİR ZAMANI VAR!



Bu yazı 385 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI