Bugun...



Vatandaşlar Milli Parkın Kapatılmasında ısrarlı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, doğal güzellikleriyle ünlü. Ancak, Kuşadası ve Selçuk arasında 29 Haziran'da çıkan büyük orman yangınının ardından, sivil toplum örgütleri ve çevre gönüllüleri, parkın geçici olarak kapatılması gerektiğini düşünüyor.

facebook-paylas
Tarih: 16-07-2024 14:22

Vatandaşlar Milli Parkın Kapatılmasında ısrarlı

 

Orman yangınlarının artığı bu günlerde Kuşadası Sivil Toplum Örgütleri Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın yangına hassas bölge olduğundan geçiçi kapatılması çağrılarını imza kampanyasına döndürdü.

Yangın Riski ve Koruma Tedbirleri
Bu eşsiz doğal alanın korunması için çağrıda bulunan gönüllüler, bilinçsiz insan faaliyetleri nedeniyle yüzlerce ağacın kül olduğunu belirtiyor. Yangın, bölgede yaşayan birçok hayvan ve çevre için büyük bir tehdit oluşturdu.

Change.org'da başlatılan imza kampanyasıyla, parkın yaz ayları süresince yangın riski ortadan kalkıncaya kadar kapatılması talep ediliyor. Kampanya, "Dilek Yarımadası Milliparkı Geçici Olarak Kapatılsın ve Orman Koruma Tedbirleri Artırılsın" başlığıyla yayınlandı ve bugüne kadar 7 bin 410 kişi tarafından imzalandı.




Bu haber 483 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI