Bugun...



TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Anayasa'nın 'değiştirilmesi teklif edilemez' maddesini tartışmaya açtı.

Adalet ve Kalkınma Partisinin gizli ajandası mı var dedirten bir açıklamada Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, "Anayasada yer alan 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür' tabiri değiştirilmelidir. 'Devletin ülkesi, milleti olmaz" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 14-10-2024 15:04

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Anayasa'nın 'değiştirilmesi teklif edilemez' maddesini tartışmaya açtı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Anayasa çıkışı: 3'üncü madde değiştirilmeli

"Herkesin fikrini ortaya koyacağız"

Hüdapar'ın başlattığı Anayasa'daki değiştirilmez maddelerin değiştirilmesi tekliflerine bir yenisi daha ekledi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Anayasa'nın 3. maddesindeki "Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür." cümlesinin değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un, Gazi Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Programı’nda yaptığı konuşmada Anayasa’nın 3. Maddesi’ni tartışmaya açtığı ortaya çıktı.

Konuşmasının tamamını yeni anayasa çalışmalarına ayıran Kurtulmuş’un burada söylediği 3. maddenin değiştirilmesini istediği sözler sosyal medyada gündem oldu.

Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı: “Bu devletin aslı millettir. Devlet milletin işlerini iyi yönetmek için vardır. Mesela çok sıradan gibi gözüken, Anayasada yer alan ‘Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür’ tabiri bu perspektiften bakıldığında değiştirilmelidir. Çünkü devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz. Bu metin, ‘milletin gücü üzerine yükselen devlet anlayışı’ ile yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum.”

Anayasa'nın 3'üncü maddesi neleri kapsıyor?

MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.




Bu haber 67 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI