Bugun...



Özgür Özel: “Siyaseti Aklımızla, Vicdanımızla Yapıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya Doğanşehir’de halk buluşmasına katıldı. Özel burada yaptığı konuşmada, “Biz siyaseti elimizdeki mikrofon ile yapıyoruz. Yüreğimizle yapıyoruz. Aklımızla yapıyoruz. Vicdanımızla yapıyoruz. Siyaseti sopa ile yapmaya çalışanları, siyasete kurşunu, kanı karıştırmaya çalışanları kınıyorum. Uymayacağım. Uymayacağız. Uymayacaksınız” ifadesini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 23-06-2024 19:54

Özgür Özel: “Siyaseti Aklımızla, Vicdanımızla Yapıyoruz”

 

Malatya Doğanşehir’de halk buluşmasında vatandaşlara seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “İşinizin en çok olduğu, tütünlerin dikildiği, kayısıda çalışıldığı, herkesin işinin başından aşkın olduğu bugünlerde, bayramdan sonraki bu ilk günlerde, günün ortasında, güneşin altında, bu belediye ziyaretimizde bize eşlik edip burayı adeta miting alanına çeviren Doğanşehir’in güzel insanları, hepiniz hoş geldiniz” dedi

Gazetecilere açıklama yapan Özel, deprem bölgesinde çeşitli sorunların yaşandığını söyledi.

Konteynerlerde yaşamın zor olduğunu dile getiren Özel, "Maalesef deprem bölgesi oy alana kadar gündemdeydi. Oy aldıktan sonra maalesef gündemlerinden düşürdüler. Biz bu konuyu gündeme getirmeye devam edeceğiz." dedi.

Bir basın mensubunun "bazı gazetecilerin hedef gösterildiği"ne ilişkin sorusu üzerine Özel, şunları kaydetti:

"Siyasetçi dediğiniz eleştiriye açık olması lazım ve hep bunu savundum. Siyasetçi kişileri hedefe almış ve o kişilere kişisel husumet güdüyor değiller ama bir gerçek var. Ankara'nın orta yerinde yerde bir cenaze duruyor. Cenaze Ülkü Ocakları başkanına ait, normalde böyle bir kayıp olduğunda Milliyetçi Hareket Partisi yeri göğü inletmesi gerekirken bir taziye paylaşımı, geçmiş olsun mesajı, cenazesine gidip bir çelenk yollama, bir hatır sorma bile yok. Kadıncağızın bir derdi var, iki kızı babasız kaldı, 'babalarının kanı yerde kalmasın, suçlular hesap versin' diyor."

Cinayeti azmettiren ve buna yardım edenlerin bulunmasını istediklerini ifade eden Özel, şöyle devam etti:

"Bütün Türkiye'nin huzuru için bu partinin içerisinde bazıları var. Bakın genellemek istemiyoruz. 70 yıllık bir geleneği topyekün kötülemek istemiyoruz ama bu partinin bir evladı öldürülüyor ve iki isim var, o iki isimle ilgili iki şey var. Kamuoyu bu kişilerin de bilgisine başvurulmasını, bu kişilerle bağlantılı kişilerin sorgulamaya dahil edilmesini istiyor. Bu ikisinden parti yaka silkiyor. Bu ikisini, bu ikisinden başka savunan var mı? Önümüzdeki günlerde çok köklü değişiklikler olacak gibi şeyler yazıldı, çizildi. Ben hiçbir partinin iç işlerine karışmam ama bu ikisinin durumu hakikaten Türkiye'de çok vicdanları sızlatıyor. Her şeyin altından çıkıyorlar. Devlet Bey geçmişte çok olumsuz ilişkilere son vermesiyle bilinen, mafyayla birtakım ilişkileri bitiren, bir örgütü baştan aşağı belli bir çizgiye çeken bir yapısıyla takdir topluyordu. Bu işi halletmek Devlet Bey'e düşer ve mutlaka bu konuyu değerlendireceğini düşünüyorum."

 

“BİZ ADALET DEDİKÇE BUNLAR YİNE SİZE KEMER SIKTIRMAYA DEVAM EDİYORLAR”

“Biz CHP olarak milletin parasının millete harcanmasını, sizlere harcanmasını savunuyoruz. Onun için vergide adalet diyoruz. Vergide adalet dedik, hadi konuşalım dediler. Türkiye’de 100 lira vergi toplanıyor, 68 lirası dolaylı vergi. Nedir? Elektrik, su, telefon, çocuğunuza aldığınız sütten, çocuk bezinden, mazottan alınan vergi dolaylı vergi. Maaşlardan kesilen vergi, yüzde 21. Yaptı mı sana 89. Holdinglerin, patronların, müteahhitlerin, zenginlerin verdiği vergi 11. Siz 89’unuzu veriyorsunuz, onlar 11’ini veriyor. Vergide adalet istiyoruz dediğimiz budur. Biz gelirsek tersi olacak. Çok kazanan çok verecek, az kazanan az verecek. Sizin gibi hiç kazanmayan hiç vergi vermeyecek. Devlet gerçekten kime sahip çıkması gerekiyorsa onlara, sizlere sahip çıkacak. Bu iktidarı kuracağız. Şimdi çıkmışlar, diyor ki Mehmet Şimşek, yeni yeni vergiler. Hadi alalım zenginlerden, hayır yüzde 20 stopaj alacağım kiradan, bunu ev sahibi öder. Kardeşim Türkiye’de bunu ev sahibinin ödediği nerede görülmüş. Yine gariban öder. Bugün milletin barınma sorunu var. Kiraları yüzde 20 artırır. Kirayı kiracının sırtına yüzde 20 stopajı vurdurur. Biz adalet dedikçe bunlar yine kıvırmaya, gerçek vergi alınacak yerlerden almak yerine yine size kemer sıktırmaya, yine sizin sırtınıza binmeye devam ediyorlar. Ama buna kesinlikle izin vermeyeceğiz.”




Bu haber 525 defa okunmuştur.


Etiketler : CHP

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI