Bugun...



Orta sınıfın çöküşü bir ülkenin ekonomisinin çöküşünün en net göstergesidir.

İYİ Partili Karakaş: “Müteahhitlerle yapılan anlaşmanın bütçeye yükü gene zam oldu”, “Ülkemiz saray bürokrasisi ile yönetiliyor”.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-05-2024 12:51:52 Tarih: 24-05-2024 12:16

Orta sınıfın çöküşü bir ülkenin ekonomisinin çöküşünün en net göstergesidir.

İyi Partili Karakaş yaptığı genel kurul konuşmasında köprü ve otoyol zamlarını eleştirdi Karakaş” AK PARTİ Hükûmeti sayesinde, sabah uyandığımızda, yeni bir güne Sayın Cumhurbaşkanının aldığı kararları Twitter üzerinden öğrenerek başlıyoruz. Yine, bir sabah uyandık, baktık ki otoyol ve köprü geçişlerine zam yapılmış. Yönetmelikte "Her yılbaşında yıllık ÜFE değerinde fiyat artışı yapılır." maddesi olmasına rağmen, yılbaşında yapılan zammın üzerinden henüz beş ay geçtiği hâlde yine, tekrar zam yapıldı. Peki, bu beş aylık süreçte emekliye, asgari ücretliye, memura herhangi bir zam yapıldı mı? Hayır. O zaman otoyol ve köprülere neden zam yaptınız? Zam yaptınız çünkü müteahhitlerle yaptığınız anlaşmaların bütçeye yükü çok artmıştı. 5'li çeteyle yapmış olduğunuz anlaşmaları revize etmek neden aklınıza gelmedi? Hiç mi vicdanınız sızlamadı? Zengini daha zengin eden, yoksulu ise açlığa mahkûm eden bu zihniyeti daha ne kadar devam ettirmeyi düşünüyorsunuz? Çünkü sizler halkını düşünmeyen devlet yöneticilerisiniz. Bakın, arkadaşlar, size bir örnek vermek istiyorum, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde geçiş ücreti Aralık 2023'te 19 liraydı; Ocak’ta zam yaptınız, 35 lira oldu; beş ay sonra, şimdi, yeni zam yaptınız, 49 lira oldu. Geçen yıldan bu yana otoyol ve köprülere yaptığınız zam yüzde 157 ancak memura yaptığınız zam yüzde 49'ken emekliye yaptığınız zam ise yüzde 42. Sizin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına reva gördüğünüz bu mudur?” açıklamalarında bulundu.

“Ülkemiz saray bürokrasisi ile yönetiliyor”

Artık ülke yönetiminin saray bürokrasisi ile yönetildiğini ifade eden Karakaş TBMM’ye gelen kanun tekliflerinin bakanlık bürokratları tarafından hazırlanmadığını, AK Partili milletvekillerinin sadece ellerini kaldırarak kabul ettiklerini söyledi.


“Orta sınıfın çöküşü bir ülkenin ekonomisinin çöküşünün en net göstergesidir. “

İYİ Partili Karakaş ekonomimizi iyiymiş gibi gösteren hükümet için “Lüks kafe ve restoranları dolduran kesim, işte sizin bu son dönemde orta sınıftan zengin seviyeye çıkardığınız yüzde 25'lik kitle. Maalesef bu yüzde 25'lik kitle Türk milletinin tamamını temsil etmiyor ama sizin gösterdiğiniz sadece budur. O yüzden, değerli arkadaşlar, orta sınıfın çöküşü bir ülkenin ekonomisinin çöküşünün en net göstergesidir. “açıklamalarıyla yapılan zamlar ve vergiler ile ekonominin çöküşünün nedenlerini bir kez daha belirtti.

 



Bu haber 305 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI