Bugun...



KUŞADASI’NDA TÜRK KAHVESİNİN TARİHİNE IŞIK TUTULUYOR

Kuşadası Belediyesi tarafından kente yeni bir kültür rotası kazandırmak amacıyla açılan Haluk Perk Kahve Evi, ziyaretçilerini Türk kahvesinin 600 yıllık tarih yolculuğuna çıkarıyor.

facebook-paylas
Tarih: 08-06-2024 17:46

KUŞADASI’NDA TÜRK KAHVESİNİN TARİHİNE IŞIK TUTULUYOR

Başkan Ömer Günel’in koleksiyoncu Haluk Perk ile imzaladığı iş birliği protokolü doğrultusunda kente kazandırılan Haluk Perk Kahve Evi, içinde bakır ve pirinç cezveler, kavurma tavası, dibek, el değirmeni, tepsiler ve zarflı fincanlar gibi geleneksel eşyaları barındırıyor. Dünyada şekerle pişirilen ve telvesiyle ikram edilen tek kahve olan Türk kahvesinin yaklaşık 600 yıllık tarih serüveninden eserlerin yer aldığı Haluk Perk Kahve Evi, ziyaretçilere koleksiyon gezisi sonrası keyifle Türk kahvelerini yudumlayabilecekleri bir ortam da sunuyor. Haluk Perk Kahve Evi, hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Haluk Perk Kahve Evi’ni ilk kez ziyaret ettiğini belirten Nil Pınar Sönmez, “Buranın en güzel yanı tarihin içinde Türk kahvemizi içebiliyor olmak. Hem çok önemli eserlerin yer aldığı koleksiyonu inceliyoruz hem de muhteşem bir ortamda oturup Türk kahvemizi içiyoruz. Bu kıymetli yeri kentimize kazandırdığı için Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür ederim” dedi.

Kuşadası’nda farklı kültür rotalarını dolaşmaktan keyif aldığını ifade eden Ebru Özdemir ise, “Haluk Perk Kahve Evi mutlaka görülmesi gereken bir yer. Burada Türk kahvesinin tarihi yolculuğuna şahit olmak beni çok mutlu etti. Hem konum olarak hem de atmosfer olarak çok etkileyici" diye konuştu.




Bu haber 76 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI