Bugun...



Köşk Ziraat Odası Başkanı Güler : Domates Üreticileri Mağdur

Aylardır hasadı bekleyen domates üreticileri, fiyatların maliyetleri bile karşılamadığını belirterek mağdur olduklarını dile getirdiler.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-07-2024 12:09:18 Tarih: 19-07-2024 12:05

Köşk Ziraat Odası Başkanı Güler : Domates Üreticileri Mağdur

Üretmekten çekinir hale geldiklerini dile getiren domates üreticileriyle bir araya gelen Köşk Ziraat Odası Başkanı Levent Güler, “Aylar önce tarlasını işleyip domates fidelerini toprakla buluşturan çalışkan halkımızın fiyatlar nedeniyle maalesef şevki kırılmış durumda. Aylardır emek verilip domateslerin gelişmesini bekleyen üreticimizin beklediği an geldi. Fakat hasat dönemindeki tarlalardaki o şen hava yok. Çünkü üretici sattığı üründen maliyetini karşılayamıyor.” dedi.

ÇİFTÇİMİZ DESTEK BEKLİYOR

Köşk Ziraat Odası olarak gezdikleri tarlalarda ürün kalitesi ve veriminin üst düzeyde olduğunu dikkat çeken Levent Güler, “Her ne kadar rekolte düzeyinde beklenen verim domateste alınmış olsa bile geçen sene iç piyasaya 8 - 10 lira arasında satılan domates bu sene 5 lira civarında alınıp satılıyor. Yine geçen sene 3,50 liraya satılan salçalık domatesler bu sene 2 liraya alınıp satılıyor. Domates üretiminin yoğun olarak yapıldığı Çiftlik mahallemizde görüştüğümüz domates üreticilerimiz bu seneyi tam bir hayal kırıklığı olarak adlandırıyor. Ayrıca yöremizde bulunan salça fabrikasının yöre çiftçimize sahip çıkmadığı çiftçimizin emeğinin karşılığını alamadığı fiyatların artacağı yerde daha da düştüğünü belirtiyorlar. Çiftçilerimiz kendilerine sahip çıkılmasının gerektiğini belirtiyorlar.” şeklinde konuştu.

( Şevket Gölük - Muhabir & Gazeteci )




Bu haber 151 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI