Bugun...



Köşk Başçayır Mahallesindeki Halı Saha 3 Yıldır Kullanılamıyor

Coğrafi yapısı oldukça dik olması ve çocukların futbol oyunu sırasında topun sürekli derelere kaçması nedeniyle futbol oynayamayan gençler köylerine yapılan halı saha tesisleri ile futbol oynama keyfini yaşayabilmekteler.

facebook-paylas
Tarih: 02-08-2024 21:05

Köşk  Başçayır Mahallesindeki Halı Saha 3 Yıldır Kullanılamıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafınca 2015 yılında projelendirilen Başçayır Halı Saha Kompleksi, ardından Başçayır ve çevre mahallerde yaşayan gençlerin kullanımına sunulmuştu. Yapımından sonra İşletme ve bakım hizmetleri Köşk Belediyesine verilmiştir. Hizmete girmesinden sonra bir çok futbol müsabakalarına ev sahipliği yapmış ve Başçayır Mahallesine hem hareketlilik katmış hem de mahalle esnafının yüzünü güldürmüştü.

Başçayır Halı Saha Kompleksi birkaç yıl kullanımın ardından dere kenarına yapılmasından dolayı yüksek su baskınlarından dolayı yaklaşık 3 yıldır gençlere hizmet sunamamaktadır. Ayrıca Köşk Belediyesinden işletmesini alan işletmecisi de bundan dolayı mağdur olduğunu tarafımıza bildirmiştir.

İşletme ve bakım hizmetleri Köşk Belediyesince yapılan halı sahanın arka kısmında bulunan derenin her yağan yağmur sonrası taşması sonucu halı saha ve kompleksi (banyo/wc, soyunma odaları, kantin) su ve çamur ile dolmuştur. Bunun akabinde halı saha kullanıma kapanmıştır.

31 Mart yerel seçim öncesi bir çok belediye ve diğer kamu kurumları yetkilileri halı sahanın açılması için gerekli çalışmaların derhal yapılacağı sözünü verseler de maalesef bugüne kadar bir çalışma olmamıştır.

Dere taşkının önlenmesi ve ıslahı için birkaç defa DSİ Bölge yetkililerine başvuran Köşk Belediyesi ancak geçtiğimiz ay ön oluru almış ve DSİ yetkilileri gelerek tespit yapmışlardır.  

Bu tespitleri yaptıktan sonra son sözler olarak Başçayır Mahallesinde ve yakın mahallerde yaşayan vatandaşlar ve gençler Başçayır Halı Sahasının bir an önce gerekli tüm tedbirlerin alınarak ayrıca ulaşım yolunun iyileştirilerek tekrar hizmete açılmasını bekliyorlar.

( Şevket Gölük - Muhabir & Gazeteci )




Bu haber 167 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI