Bugun...



Komando Havanı envantere girmeye hazırlık için gün sayıyor

1971 de kurulan ASSAN Group Savunma Türk savunmanın geliştirdiği, piyade birliklerine yakın mesafe ateş desteği sağlamak üzere yeni “Komando Havanı” envantere girmek için gün sayıyor.

facebook-paylas
Tarih: 18-09-2024 15:21

Komando Havanı envantere girmeye hazırlık için gün sayıyor

Türk sivil savunma sanayinin önemli kuruluşlarından, Uçak bombaları, ağır silah ve mühimmatı üretim projeleri ile muharebe araçları için parça ve alt sistemlerin üretimi alanlarında üretim yapan  ASSAN Group Savunma,  kendi argesinde  geliştirdiği bir ürünü güvenlik güçlerinin envanterine kazandırma aşamasına geldi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında ASSAN Group Savunma görevlendirildi.

Komando Havanı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve dünyanın diğer ordularında kullanılan üst açı yoluyla atış yapabilen bir silah. Komando Havanı, terörle mücadele, konvansiyonel ve müşterek harekatlarda yakın mesafe ateş desteği sağlamak için kullanılıyor.

Türk savunma sanayisi bünyesinde, piyade birliklerine yakın mesafe ateş desteği sağlamak üzere geliştirilen 60 milimetre yeni “Komando Havanı” envantere girmeye hazır.k için gün sayıyor.

Mobilitesi yüksek komando birliklerinin sayısının artırılması ve bu birliklerin donatılması sürecinde silahlarına ihtiyaç oldu. Bu ihtiyacın karşılanmasına yönelik 

2000 metreye kadar atış imkanı

Komando birliklerindeki diğer silahlar görerek atış yapmaya imkan veren doğrudan atış yapan silahlar iken bunlarla genellikle 500-800 metreye kadar etkinlik sağlanıyor. 60 milimetrelik Komando Havanı ile üs bölgeleri ya da intikallerde sağlanacak temaslarda mühimmatın cinsine göre 1500-1800-2000 metreye kadar saldırıyı bertaraf etmek, inisiyatifi ele geçirmeye yönelik baskın atışlar yapmak mümkün oluyor.




Bu haber 56 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI