Bugun...



Fernas Madencilik işçileri, Ankara’daki eylemlerini sonlandırarak Soma’ya doğru yola çıktı

DEM Partili Sırrı Süreyya Önder’in şirketin AK Partili sahibi Ferhat Nasıroğlu ile görüşmesinin ardından müzakere yolu açılmıştı.

facebook-paylas
Tarih: 18-10-2024 13:01

Fernas Madencilik işçileri, Ankara’daki eylemlerini sonlandırarak Soma’ya doğru yola çıktı

Manisa Soma’da faaliyetini sürdüren Fernas Madencilikte sendikalaşma nedeniyle yapılan işten çıkarmalar, gereken iş güvenliği önlemlerinin alınmaması ve ücretlerin düşük olması nedeniyle başlatılan eylemlerden sonuç alınamayınca işçiler Ankara’ya yürümüştü. Buradaki eylemlerinde muhatap bulamayan ve açlık grevi başlatılan işçiler, nihayet dün akşam olumlu bir dönemece girildiğini duyurdu. 

DEM Parti Meclis Grup Başkan Vekili Sırrı Süreyya Önder’in Ferhat Nasıroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından işçiler Soma’ya dönmeye karar verdi. Müzakere yolunun açıldığını duyuran maden işçileri, kendilerine cuma günü Soma’da şirket yetkilileri ile görüşeceklerinin söylendiğini açıkladı. İşçiler bugün öğle saatlerinde Ankara’dan Soma’ya doğru yola çıktı.

Uğurlama törenine DEM Parti ve CHP milletvekilleri, Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, Pir Sultan Abdal Derneği ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BU TÜRKİYE’NİN BAŞARISI”

53 gündür eylemde olduklarını, yarına kadar ara verdiklerini belirten Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Gökay Çakır, “Yarın 5 kişilik heyetimiz iş yerindeki patron vekilleri ile görüşecek. Buradan sonuç ne çıkar, onu bilemeyiz. Sonuca göre açıklamamızı yapacağız” dedi. 

İşçi sınıfına, siyasi partileri, STK’lara ve kamuoyuna teşekkür eden Çakır, başarının sadece eylemdeki madencilere değil, tüm Türkiye’ye ait olduğunu söyledi. Kurtuluş Parkı’nda yola çıkmak için hazırlanan madenciler, “Güle güle dostlar Soma’ya da bekleriz” sloganı atarak yola çıktı. 

“MÜCADELE HENÜZ BİTMEDİ”

Öte yandan Bağımsız Maden-İş’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Görüşmelerimizi gerçekleştirmek üzere Soma’ya yola çıkıyoruz. Bizi uğurlamak için Kurtuluş Parkı’na gelen tüm yurttaşlara ve milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Mücadelemiz henüz bitmedi, taleplerimiz karşılanana kadar direnişimiz devam edecek!” ifadeleri kullanıldı.

Sendikanın dün akşam yaptığı paylaşımda da açlık grevinin 3. gününde Sırrı Süreyya Önder’in davetiyle gerçekleşen görüşmeye Abdullah Güler ve Ferhat Nasıroğlu’nun katıldığı açıklanmıştı. 

Soma’da yapılacak görüşmenin ardından direnişin sonlandırılıp sonlandırılmayacağına karar verilecek. Yönetimle görüşecek heyet ise ilk atılan 2 işçi, eylemler sırasında işten atılan 1 işçi ve halihazırda atılmamış 2 işçiden oluşacak.

Öte yandan işçiler, Somalıları da saat 21.00’de karşılama için Soma Millet Bahçesi’ne davet etti. 

 



Bu haber 46 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI