Bugun...



Kılıçdaroğlu'ndan Bayraktar'a: 'Uzay hepimize yetecek kadar geniş'

Kılıçdaroğlu en önemli seçim vaadini açıkladı: ‘Atatürk Havalimanı uzay araştırmalarının merkezi olacak’ Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın 14 Mayıs seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kazanmaları halinde kapatılan Atatürk Havalimanı’nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceklerini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2023 12:42

Kılıçdaroğlu'ndan Bayraktar'a: 'Uzay hepimize yetecek kadar geniş'

 

İstanbul’un Bakırköy ilçesine bağlı Yeşilköy semtinde bulunan havalimanı, ilk olarak 1900’lerin başlarında askeri amaçlarla semtin adıyla hizmete açılmış, ardından da 1950’li yıllardan itibaren uluslararası bir havalimanı olarak faaliyet göstermişti.

AK Parti iktidarı 2018’de İstanbul Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte Atatürk Havalimanı da kapatarak milyar dolarlık pistleri kırarak kullanamaz hale getirdi. Pisti ortasına hastane Camii Tenis kortları inşa ederek Havalimanı fonksiyonunu yok etmi,şti.

 Pistleri sökülen havalimanını yalnızca Cumhurbaşkanı dahil devlet görevlileriyle, yabancı devlet insanlarının ulaşımı için özel havalimanı olarakkullanılıyor.

Buna tepki gösteren Kılıçdaroğlu ise, sosyal medya hesaplarında yayımladığı videoda, “Densizler böyle bir yerin pistlerini kırdı, diğer pistleri de kendileri için özel havalimanı olarak kullanıyorlar. Ne ala memleket değil mi? Halkı kov, kendin için havalimanını gasp et” dedi.

 
HABER VİDEOSU





Bu haber 194 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI