Bugun...



Süleyman Soyludan Sandık Darbesi İddiası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini "darbe girişimi" olarak nitelendirdi.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2023 12:40

Süleyman Soyludan Sandık Darbesi İddiası

 
 

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, İstanbul İlim ve Kültür Vakfını ziyaretinde 14 Mayıs seçimlerini "siyasi darbe" ile suçladı. Soylu, "15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve nettir. 14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs'ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir. Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerika'nın başındaki zat yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye'yi ele geçirebileceklerini ifade ettiler" dedi.

Soylu'nun açıklamalarına tepkiler yükseldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir” şeklindeki sözlerine CHP ve İYİ Parti'den sert tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Soylu'nun bu sözleriyle seçim güvenliğini provoke ettiğine dikkat çekip derhal istifa çağrısı yaptı. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da "Seçimleri bile darbe ile özdeşleştiren bu aklın devlet yönetiminden mutlak surette uzaklaştırılması lazımdır" dedi.

Twitter’dan yaptığı paylaşımda da 14 Mayıs’ı "darbe girişimi" olarak niteleyen Soylu "15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir... Fatih'te İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nda dostlarla hasbihâl eyledik" ifadelerini kullandı.

 



Bu haber 140 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI