Bugun...



Doktor Göçü Önlenemiyor

Doktor göçü gittikçe artıyor: Üç ayda 700 kişi başvurduTürk Tabipleri Birliği (TTB) yılın ilk üç ayında 700 sağlık çalışanının yurtdışında çalışma vizesi anlamına gelen 'İyi Hal Belgesi' için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 567 başvuru olmuştu. Kendilerine Türkiye’de gelecek göremeyen doktorlar daha iyi koşullarda çalışma ve yaşama umuduyla yurt dışına gitmek istiyor. Ocakta 251, şubatta 465, martta da 235 doktor göç etmek istediğini bildirdi.

facebook-paylas
Tarih: 04-04-2023 17:37

Doktor Göçü Önlenemiyor

 

Geçtiğimiz yıllarda hızlanan doktor göçü gittikçe artıyor. Ekonomik sıkıntılar, çalışma koşulları, sağlıkta şiddet gibi nedenlerle çalışma heyecanı kalmayan doktorların daya iyi koşullarda iş bulma umuduyla yurt dışına gitmek için TTB'ye yaptığı ‘İyi Hal Belgesi' başvuru sayıları her geçen gün artıyor. TTB'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, bu yılın ilk üç ayında 700 doktorun başvuru yaptığı açıklandı. Geçtiğimiz yılın ilk üç ayında 567 başvuru olmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘Beyaz Reform’ dediği düzenlemeler de doktorları yurtta tutmaya yetmedi. Beyaz Reform’un açıklandığı Ağustos 2022, yılın en çok iyi hal belgesi talep edilen ayı (281) olarak kayda geçmişti.

 



Bu haber 147 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI