Bugun...



Emeklinin Zamlı Maaşı Ağustosta Ödenecek

Milyonlarca emeklinin beklediği maaş düzenlemeleri tamamlandı. Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisi, Ocak 2024 ayında yapılan zamlardan umduğunu bulamayınca gözlerini Temmuz 2024 zam oranlarına çevirdi. Bu kapsamda emeklilerin maaşlarına yapılacak zam ve ödemelerin tarihi netlik kazandı. Kök maaşı 8.000 TL ve altında olanlara Temmuz ayında yine 10.000 lira maaş ödenecek. Kanun çıktıktan sonra ise bu durumda olanlara fark ödemesi ağustosda yapılacak.

facebook-paylas
Tarih: 17-07-2024 16:21

Emeklinin Zamlı Maaşı Ağustosta Ödenecek

Emeklilere ek zam için düzenleme bugün TBMM'ye gelecek. En düşük emekli maaşına zamla ilgili madde vergi yasa teklifine eklenecek. En düşük emekli maaşında en güçlü rakam da ortaya çıktı.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerin zammı 24.73 olarak duyuruldu. Şimdi ise en düşük emekli maaşına zam bekleniyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, dün 10 bin TL olan en düşük emekli maaşı için alternatifler olduğunu ve hazırladıkları raporun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağını bildirmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in yürüttüğü emekliye zam çalışmasına ilişkin hazırlanan alternatifli rapor Erdoğan'a sunuldu.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Yeni düzenleme ile en düşük emekli maaşı 12.000 veya 12.500 lira olacak. Ancak, bu artış Temmuz maaşlarına yetişmeyecek ve fark ödemesi Ağustos ayında yapılacak. TBMM Başkanlığı'na sunulacak vergi paketi içinde yer alacak olan bu düzenleme, emeklilerin gelirlerini artırmayı hedefliyor.

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak?

En düşük aylığa zam kararı doğrultusunda oluşacak farklar ise temmuz ayına yetişmeyeceği için ağustos ayı içinde emeklilerin hesabına yatırılacak. SSK emeklileri maaşlarını her ayın 17'si ile 26'sı arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25'i ile 28'i arasında alıyor.




Bu haber 240 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI