Bugun...



EFELER’DEN ÇOCUKLARA OYUN TERAPİSİ İLE PSİKOLOJİK DESTEK

Efeler Belediyesi’nin toplum sağlığına yönelik önemli projelerinden Psikososyal Destek Merkezlerinde, çocuklara ücretsiz oyun terapisi sunularak ruhsal sağlıkları destekleniyor.

facebook-paylas
Tarih: 02-06-2024 19:43

EFELER’DEN ÇOCUKLARA OYUN TERAPİSİ İLE PSİKOLOJİK DESTEK

Efeler Belediyesi 3’üncü Psikososyal Destek Merkezi’nde 3-12 yaş arası çocuklara sunulan bu hizmet, ailelerin de sürece dahil edilmesiyle daha kapsamlı ve etkili bir terapi imkanı sağlıyor.

MASAL TERAPİSİ VE RESİM ANALİZİ YÖNTEMLERİYLE DUYGUSAL GELİŞİM

Tamamen ücretsiz, haftada bir kez 45-50 dakikalık oyun terapisi seanslarında, masal terapisi ve resim analizi gibi yaratıcı ve interaktif yöntemler kullanılıyor. Bu yöntemler, çocukların duygularını daha iyi ifade etmelerini, zorlandıkları yaşam deneyimleriyle başa çıkmalarını ve kendilerini daha iyi tanımalarını sağlarken, gelecekte de daha mutlu ve etkin bireyler olmalarına yardımcı olunuyor.

EBEVEYNLER SÜRECE AKTİF OLARAK DAHİL EDİLİYOR

Ebeveynler çocukların terapi süreçlerine aktif olarak dahil edilerek, çocuklar üzerindeki yanlış tutumlarını keşfetmelerine ve bu tutumlarını değiştirmelerine yardımcı olunuyor. Alanında uzman psikologların görev aldığı merkezler, ebeveyn ve çocuk arasında köprü olarak, aile içindeki iletişimi de olumlu yönde değiştiriyor.




Bu haber 62 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL YÖNETİM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI