Bugun...



CHP’Lİ BÜLBÜL, KÖPRÜ GEÇİŞLERİNDE İKİNCİ KEZ ZAM YAPILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ: “YÜK YİNE YURTTAŞA BİNDİRİLDİ”

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, köprü geçiş ve otoyol ücretlerine gelen zamma tepki gösterdi. CHP’li Bülbül, “Yine Yap İşlet Devret modeliyle inşa edilen ve 2016’da trafiğe açılan Avrasya Tüneli’nin yükü yine yurttaşa bindirildi” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 31-05-2024 12:45

CHP’Lİ BÜLBÜL, KÖPRÜ GEÇİŞLERİNDE İKİNCİ KEZ ZAM YAPILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ: “YÜK YİNE YURTTAŞA BİNDİRİLDİ”

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, hükümetin köprü geçiş ve otoyol ücretlerine yılın ikinci zammını yapmasına tepki gösterdi. 

CHP’li Bülbül şu açıklamayı yaptı:

“Saray iktidarı vatandaşın canını yakmaya, özel şirketlerin cebini doldurmaya devam ediyor. Yap İşlet Devret soygun modeliyle özel şirketlerin işlettiği otoyol ve köprülere yılın ikinci zammı uygulanarak, 5 ayda yüzde 150 artış yapıldı. Geçen yıl yolcu garantileri tutturulamadığı için, cebimizden son bir yılda tam tamına 199,7 milyon Euro çıktı. Yani 6 Milyar 991 Milyon 206 bin 150 lira.

ŞİRKETLERE 5,4 MİLYAR TL ÖDEDİLER

Yine Yap İşlet Devret modeliyle inşa edilen ve 2016’da trafiğe açılan Avrasya Tüneli’nin yükü yine yurttaşa bindirildi.  Araç geçiş garantileri ve fiyat farkı düzenlemesiyle tüneli işleten şirkete 7 yılda tam 5,4 milyar TL ödendi.  Bununla da bitmiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe cetveline göre tünel için müteahhite 2024, 2025 ve 2026 yıllarında 19 milyarın üzerinde ödeme yapılması planlanıyor. 

“BÖYLE TASARRUF OLABİLİR Mİ?”

Yine bitmedi… Merkez Bankası 2023 yılında 818,2 milyar zarar açıkladı. Daha geçtiğimiz günlerde tasarruf paketi açıkladınız. Sizce bu tabloda kamuda tasarruf mümkün mü? Bu tasarruf paketinin içeriği 100 milyar TL’ye tekabül ediyor. Ama MB’nin 2023 yılında 818,2 milyar zararı var. Bununla birlikte günlük 33,6 TL Saray harcaması. Böyle tasarruf olabilir mi?

“ZARAR ETMEK VE HARCAMA YAPMAK OLAĞAN HALE GELMİŞ”

Zarar etmek ve harcama yapmak bu sistemde olağan hale gelmiş. Sistem değişmedikçe Saray iktidarı gitmedikçe gerçekçi tasarruf imkansız. Vatandaşın cebinden alıp sağa sola savurmaya son verin.”

 



Bu haber 181 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI