Bugun...



Birde Matbaa Sansürü ile karşı karşıyayız

İzmir’in yerel gazetelerinden Yenigün gazetesinin Işıkçılar Cemaati'ne ilişkin “Boşluğa ‘ışık’ sızdı” başlıklı manşetine İhlas Vakfı’na ait matbaa tarafından sansür uygulandı.

facebook-paylas
Tarih: 02-10-2024 16:13

Birde Matbaa Sansürü ile karşı karşıyayız

 Yenigün Gazetesi’nin dün tasarladığı manşet haberini beğenmeyen İhlas Matbaacılık’ı gazete sahibi ve yöneticilerine ‘Ben bu gazeteyi basmam’ demesi üzerine manşetlerini değiştirmiştir. Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mesut Şimşek ve Genel Yayın Yönetmeni Hakan Dirik, yaşadıkları mağduriyeti paylaştı.

İzmir’de faaliyet gösteren Yenigün gazetesinin “Boşluğa ‘ışık’ sızdı” başlıklı Işıkçılar Cemaati'ne ilişkin manşeti İhlas Vakfı’na ait matbaaya takıldı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Hakan Dirik, “Tarikat ve cemaatlerin izlenmesi gazetecilerin görevidir” dedi.

Matbaa manşeti basmadı: Basına cemaat sansürü

Türkiye yıllardır değişik biçimlerde “sansür” tartışmalarının odağında yer alırken tarihsel süreç içerisinde yaşanan “sansür” uygulamalarına son olarak “matbaa sansürü” eklenmiştir.
Yenigün Gazetesi'nin manşetinin matbaa eliyle sansürlenmesi, basın tarihine geçecek kara bir lekedir.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak bilinsin ki sansüre asla boyun eğmeyeceğiz. Kentimizdeki gazetelerin bu anlamdaki mücadelelerinde yanlarında yer almaya devam edeceğiz. Bu nedenle gazeteyi basmama kararını veren İhlas Matbaacılık’ı kınıyoruz.
 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu
 



Bu haber 279 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI