Bugun...



Aziz Yıldırım'ın Savaş Gemileri Katar'a Gönderildi

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski başkanı Aziz Yıldırım'ın sahibi olduğu Dearsan Shipyard firması, Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilmek üzere Tuzla sınıfı karakol gemileri TCG Kuşadası ve TCG Kumkale'nin teslimatını tamamladı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın işletmesine giren gemiler, Katar'a konuşlandırmak üzere yola çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 05-08-2024 12:18

Aziz Yıldırım'ın Savaş Gemileri Katar'a Gönderildi

 

Yaz aylarında Fenerbahçe Spor Kulübü'nde yapılan başkanlık seçimlerinde aday olan Aziz Yıldırım, "İlk kez devlete iş yapıyorum" ifadelerini kullanmış, Yıldırım'ın bu sözleri ile kendisine ait olan Dearsan Shipyard adlı firmayla Türk Deniz Kuvvetleri için 2 adet karakol gemisi ürettiği ortaya çıkarken, uzun süredir tasarım ve üretim aşamaları devam eden gemiler Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edildi.

GEMİLER KATAR'A GÖNDERİLDİ

Türkiye'de savunma sanayii sektörünün önemli şirketlerinden olan Dearsan Shipyard, geçtiğimiz aylarda Nijerya ve Kazakistan gibi ülkelerle de çok sayıda savaş gemisi üretimi için anlaşmaya varmıştı. Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü'nde, TCG Kuşadası ve TCG Kumkale gemilerinin Katar Türk Deniz Unsur Komutanlığı emrinde görevlendirilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Türkiye-Katar ikili askeri ilişkileri kapsamında, bölgesel barışa katkı sağlamak amacıyla Ekim 2015'te Tarık Bin Ziyad kışlasında konuşlanan Türk Kara Unsur Komutanlığı'nın Aralık 2017'den itibaren Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı adıyla askeri eğitim, yardım ve danışmanlık faaliyetlerine başarıyla devam ettiğini belirten Tatlıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu kuvvete Katar'da yeni oluşturulan Deniz Unsur Komutanlığı emrinde görev yapacak TCG Kuşadası ve TCG Kumkale gemilerinin de katılmasıyla icra edilen söz konusu faaliyetlere önemli katkı sağlanacaktır. Türkiye-Katar arasındaki müstesna ilişkiler deniz güvenliği ve karşılıklı işbirliği kapsamındaki bu görevin katkısıyla daha da gelişecektir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin müşterek yaptığı çalışmalar, eğitimler, tatbikatlar ortak bilgi tecrübe ve yetenekleri olabildiğince üst düzeye çıkarmaktadır. Deniz Kuvvetlerimizin önümüzdeki dönemde sunacağı katkılar, bu seviyeyi daha da yukarıya taşlayacaktır."

 



Bu haber 134 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI