Bugun...



AYSİDAP İsrail Terörü ve Heniyye Suikastını Protesto Etti

Aydın Sivil Dayanışma Platformu (AYSİDAP) üyesi vakıf, dernek ve sendikalar tarafınca 3 Ağustos Cumartesi saat: 20.30'da Atatürk Kent Meydanı'nda protesto edildi.

facebook-paylas
Tarih: 05-08-2024 12:14

AYSİDAP İsrail Terörü ve Heniyye Suikastını Protesto Etti

Protesto öncesi Aydın Bey Camii önünde toplanan platform yöneticileri, üyeleri ve vatandaşlar ilk olarak cami'de akşam namazı kıldılar.  Daha sonra ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan platform üyeleri ve vatandaşlar İsrail terörünü ve Heniyye'ye yönelik suikastı protesto ettiler.

Vatandaşlar "Katil İsrail Filistin'den defol", "Hamas'a selam, direnişe devam", sloganları ile İsrail'e tepki gösterdi. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan Memur-Sen Aydın İl Başkanı Fatih Taşpınar, ilk kıblegahı Mescidi Aksa, onur, gelecek ve insanlık için toplanıldığını vurguladı. Taşpınar, şöyle devam etti: "Neredeyse yüz yıldır vahşetin her türlüsünü Filistinlilere reva gören Siyonistler dünyayı Yahudi soykırımı acındırmasıyla acındırdı. Her Türlü zulmün üstünü her seferinde bunlarla örttü. Kanlı ellerini Müslüman kanıyla temizlemeye kalktı. Milyonlarca insan, kendi öz topraklarında sürgün, kendi topraklarında açık hapishaneye mahkum, kendi topraklarında katledileceği günü bekliyor. Biz sustukça onların sesi daha gür çıkacak, biz kabullendikçe onlar daha çok tepinecek, biz görmezden geldikçe onlar daha çok katledecek"  dedi.

Konuşmaların ardından meydanda hep birlikte dualar edildi, ardından da Adnan Menderes Bulvarı'ndan Kıbrıs Caddesi'ne kadar yürüyüş yapıldı.

(Şevket Gölük - Muhabir & Gazeteci)




Bu haber 208 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI