Bugun...



Anayasa’ya uymayanlarla anayasa konuşmuyoruz, konuşmayacağız

Özgür Özel: “Ne Erdoğan ne Bahçeli ile anayasa yaparız”

facebook-paylas
Tarih: 06-10-2024 14:22

Anayasa’ya uymayanlarla anayasa konuşmuyoruz, konuşmayacağız

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Tuzla’nın ardından Bakırköy Belediyesi’ni ziyaret eden Özel’e, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcıları Özgür Karabat ve Gökan Zeybek ile İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de eşlik etti.

Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, son dönemdeki kadın cinayetlerine ilişkin konuştu. Özellikle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararına dikkat çeken Özel, bu durumu “Türkiye’nin kötü yönetildiğinin tescili” olarak nitelendirdi.

 

“Cinayetlerin suçluları Erdoğan ve Bahçeli affıyla serbest kaldı”

İstanbul’da 19 yaşındaki bir erkeğin iki kadını öldürmesi ve Beyoğlu’nda bir kadının tacize maruz bırakılmasıyla ilgili soruya yanıt veren Özgür Özel, Türkiye’deki ceza sistemini eleştirdi.Özel, cezaevlerinin dolup boşaldığını ve gerçek suçlulara yer kalmadığını belirtti:

“Maalesef birtakım suçlular, Erdoğan ve Bahçeli affıyla serbest kaldılar. Türkiye kötü yönetildiği için bu tür olaylar artıyor. Kadınlar, tacizciler ve katiller karşısında daha savunmasız hale geliyor.”

Özgür Özel: “İstanbul Sözleşmesi kadını yaşatan bir sözleşmeydi”

Kadınların korunmadığını savunan Özel, şöyle dedi:

“İstanbul Sözleşmesi, kadını yaşatan bir sözleşmeydi. Şimdi kadınlar daha da savunmasız. Kadınların güvencesi olan bu sözleşmeden hukuksuzca çıkıldı. Milletimize İstanbul Sözleşmesi’nden çıkan Erdoğan’ı şikâyet ediyorum. Teklifim net: Salı günü Meclis’te hep birlikte İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönelim.”

Özgür Özel: “Bahçeli ile DEM’in Tokalaşması Kutuplaşmayı Azaltır”

Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşmasıyla ilgili tartışmalara da değindi. Bu durumu olumlu bulduğunu dile getiren Özel, kutuplaşmanın Türkiye’ye zarar verdiğini vurguladı.

Özel, “Kutuplaşma, diktatörlere yarar. Bizim hedefimiz kutuplaşmayı azaltmak, gerçek sorunları konuşmaktır. Bahçeli ile DEM’in el sıkışması, tansiyonu düşürür ve kutuplaşmayı azaltır” dedi.

“Anayasa’ya uymayanlarla yeni anayasa yapmayız”

TBMM’deki anayasa tartışmalarına da değinen Özgür Özel, hükümetle herhangi bir anayasa çalışması yapmayacaklarını belirtti.




Bu haber 198 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI